Известие

Collapse
No announcement yet.

вибрация на пистовия ремък

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• вибрация на пистовия ремък

Много време загубих в нета за да открия как е решен проблема.В края на краищата се налага да пиша тук и търся колеги със сходен проблем които са го решили или се опитват да го решат.Накратко-вибрира ми пистовия ремък.От тази вибрация се усилва многократно шума на двигателя дори просто не е за вярване колко много увеличава,т.е.създава шум на празен ход.Звука е подобен на вибрираща пластмасова кора то и за това толкова време се опитвах да изолирам причинителя но без успех.Един ден обаче реших да полея ремъка с вода и...Нямате си на идея какво чудо стана.Абе по добре който го има този проблем да пробва и сам ще разбере за какво говоря.Ролките са ми подменени до последната.Имам чувствто че проблема е в тази 270 левовата тъй като с просто око се вижда че ремъка си подскача а тя се води обтяжна ролка с успокоител ама май че вместо да успокоява, повече изнервя.Ремъка на пипане е нормално натегнат.

Здравей колега, а смени ли демпферната шайба ?
    П.С. Каква е колата, с какъв двигател ?
    sigpic

Comment

Колата е алфа 166 2,4 JTD.Демпферната шайба на вид е чисто нова.Изглежда като са сменяли в Германия ангренажа са сменили освен ролките,водната помпа и демпферната шайба.Интересното е че при изливане на малко водичка върху ремъка всичко "заспива".Почвам да си мисля дали не е от самия ремък но колеги от други форуми например ФИАТ със сходни проблеми са сменяли ремъци без да има ефект.

Comment

Обтяжна ролка. Същите симптоми имаше моята февруари месец. Сменяш и забравяш за темата.

02.2009
        Обтегач без ролката - 200 лв. + 30 лв. труд
        Last edited by ACEHOB; d.m.y г., 08:57.
        безплатни обяви
        Моята 166

Comment

Първоначално публикувано от ACEHOB Покажи съобщение
          Обтяжна ролка. Същите симптоми имаше моята февруари месец. Сменяш и забравяш за темата.

02.2009
          Обтегач без ролката - 200 лв. + 30 лв. труд
          Най-вероятно оптегача се е "изморил" и вече ремъка стои по клабав. Пробвай от ексцентричната ролка да опънеш ремъка така че на оптяжната ролка дупката да е съвсем малко под дупката в блока.

Comment

Значи ли че сега трябва да ида при продавачите и да им направя една рекламацийка.Ролката е на 2000 км пробег и на около месец и нещо експлоатация.Интересува ме обаче едно нещо.Тази ролка има една глава като на болт за ключ 32 и вътре в нея има вътрешен шестостен,може ли да се регулира нещо от там и всъщност това за какво е и каква работа върши.И въобще има ли някакви регулировки които може да се правят по тази успокоителна обтяжна ролка.Може ли да се натяга пружината и т.н.

Comment

От шестограма се развива целият механизъм към планката. От големият се дърпа ръчно механизма за отпускане и махане на ремъка. От тази ролка не може да се регулира нищо. Реглажа става както ти описах по нагоре, от ролката с изместен център на захват.
              Ух по ясно не мога да го обясна

Comment

Благодаря колега.Питането ми е обаче е дали тази ролка която както и всичите останали е нова е възможно да е "заминала".Знаете ли за такива случаи,някой оплаквал ли се е за подобен проблем.

Comment

Колега проблема ти не е в ролките които са ти нови....А самия обтегач..... на които му искат 270 лева по магазините /в комплект с ролка и обтяжна пружина/ ....Трябва да се разглоби и да му се смянят втулките....
                  Те са бронзови и са износени......Поради тази причина обтяжната ролка стои изместена и затова ти свири ремъка....
                  5 Ланчии зад гърба си!
                  И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Колега ролката с целия механизъм (пружина и амортесьор ) е сменена.

Comment

Добре де ролката ,пружината и амортиьора са сменени....А алуминиевото тяло което ги държи сменено ли е?
                      5 Ланчии зад гърба си!

Comment

Ами то не е ли комплект всичко

Comment

Не е ли това тяло една планка с май че бяха 4 отвора за болтовете които го крепят към корпуса на двигателя.Моля те ако има някаква тънкост казвай да оправям нещата овреме.Предварително благодаря.

Comment

Колега при мен ситуацията беше същата. Смених всички ролки, включително обтяжната комплект с механизма, ремонтираха ми алтернатор, помпа на хидравликата, накрая смених ремъка и спря да свири, но само за хиляда километра. Реших, че е от ремъка и смених още два. След което смених демпферната шайба заедно с ремъка - този беше четвъртият и засега няма проблем / да не чуе дявол /. Шайбата и при мен видимо беше идеална, но вкарваше ремъка с 2-3 мм. по - навътре към мотора и нямаше съосие. Ремъка триеше в болта закрепващ обтяжната му ролка. Поне при мен беше така.
                            sigpic

Comment

http://axm-auto.com/prod_img/1155129747_cr3502.jpg
                              Това цялото смени ли го с ново...?
                              Вътре в алуминиевото тяло има 2-ве алуминиеви бронзови втулки....Които като се износят почва да скърца ужасно!
                              5 Ланчии зад гърба си!

Comment

Working...
                              X